Workshops

Workshop

Dit is een voorlopig overzicht van mogelijke workshops. In de komende maanden zal het programma verder worden ingevuld.
 

workshop
MASTERCLASS LIDEWIJ EDELKOORT

 

 
24 mei 2013
Voor de 25e trendforecast van NII hebben we een prachtige plek gevonden. Op vrijdag 24 mei zijn onze leden van harte welkom in het indrukwekkende Eye aan de IJ-oever. Hier presenteert Lidewij Edelkoort haar trendforecast Interior & Lifestyle 2015. Het handgemaakte trendboek dat onderdeel is van de forecast wordt deze dag aan de leden uitgereikt.
 

lezing | workshop
International Student Workshop "Tactual Senses"

Internationale workshop waarin 400 jaar grachtengordel door middel van 400 'one minute movies' over de tactiele kwaliteiten van leven, werken en verblijven in een grachtenhuis vanuit een architectonisch perspectief worden verbeeldt. Geen standaard opname van de realiteit, maar bijvoorbeeld een beeld van een detail, een schaduw, een versleten trappenhuis, een gerenoveerde vloer, een fout gerestaureerd kozijn, het echte grachtengroen; kortom een visueel verhaal dat het verhaal van 400 jaar grachtenhuizen in 400 minuten verteld.
 
 

workshop
Internationale invloeden op het Nederlandse interieur

De Stichting Het Nederlandse Interieur (SHNI) stimuleert de integrale, multi-disciplinaire studie van het interieur door kennis te bundelen en invalshoeken samen te brengen. In 2013 organiseert de SHNI een serie lezingen, excursies en studiedagen met als thematische onderlegger de internationale invloeden op het Nederlandse interieur. Daarbij kan men denken aan oude invloeden (Egypte, China, Italië), koloniale invloeden (Indie en Batavia, Suriname en Antillen) als recente cultuur invloeden.