Meetings

Congressen, Lezingen, Seminars

Dit is een voorlopig overzicht van congressen, lezingen en seminars in het kader van het inamsterdam World Interiors Event 2013. Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld.

congres | lezing | seminar
World Interiors Meeting 2013

 
Ga naar de spreciale website
www.meeting.inamsterdam.org
 
De World Interiors Meeting 2013 wordt wereldwijd het belangrijkste en meest spraakmakende interieurcongres in 2013 waar alle belangrijke stakeholders samenkomen in een meerdaags congres met een ‘summit format’. Het congres brengt deelnemers uit ca. 45 landen samen. Het congres bestaat uit een aantal key-note sprekers en een groot aantal parallelle sessies en seminars. Daarnaast zijn er randprogramma’s, zoals culturele activiteiten, exposities, rondleidingen en dergelijke, en zijn er presentaties van opleidingen en industrie.
 

congres | lezing
Theo Lunsingh Scheurleer lezing

Sinds 2005 organiseert de Stichting Het Nederlandse Interieur de lezing, waarvoor een internationaal befaamd spreker op interieurgebied wordt uitgenodigd. De lezing zal in 2013 als onderwerp hebben de internationale invloeden op het Nederlandse interieur. Daarbij kan men denken aan oude invloeden (Egypte, China, Italië), koloniale invloeden (Indie en Batavia, Suriname en Antillen) als recente cultuur invloeden.

lezing
ECIA General Assembly

De European Council of Interior Architects is de koepelorganisatie van 16 nationale vakverenigingen van interieurarchitecten in Europa. De jaarlijkse General Assembly van de leden zal in 2013 aansluitend aan de World Interiors Meeting plaatsvinden in Amsterdam.
 

congres | lezing
Debat reeks

Discussie en kennisuitwisseling in een reeks debatten rond het historisch, cultureel, artistiek en economisch belang van interieurarchitectuur. Doelgroep: interieurarchitecten, architecten, vormgevers, publicisten, studenten, beleidsmakers en publiek

lezing | seminar
Icamt Congress

Het jaarlijkse congres van het International Committee for Architecture and Museum Techniques van de ICOM, de International Council of Museums. Het congres zal een overzicht geven van recente Amsterdamse en Nederlandse museum projecten: Hermitage, Het Stedelijk Museum, Rijksmuseum, Filmmuseum, Scheepvaartmuseum, Ons Lieve Heer op Solder, Joods historisch Museum, het Grachtenhuis, House of Bols, nieuwe inrichting Amsterdam Museum, Paleis op de Dam etc.
 

congres
Het duizend stoelen plan

De World Interiors Meeting, het internationale hoogtepunt voor de vakgemeenschap, zal naar verwachting plaatsvinden in de Beurs van Berlage. Zou het niet een mooi idee zijn om de congreszaal helemaal vol te zetten met alle stoelen van Nederlands fabrikaat, van alle Nederlandse fabrikanten?

expositie | veiling
Zorg; thuis in een vreemde omgeving

We gebruiken er steeds meer van, maar niemand wil het nodig hebben; zorg (vrij naar Nietsche; iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn). Er is inmiddels het nodige onderzoek gedaan naar de invloed die de ruimtelijke omgeving heeft op gezondheid en welbevinden. In Nederland zijn recent enkele spraakmakende ziekenhuis- en zorgconcepten ontwikkeld, waarin de belevingswaarde van de gast of bewoner centraal staat.

congres